Belen’deki yangın ikinci gününde de devam ediyor

Belen’de dün başlayan orman yangınını kontrol altına almak ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü mücadele sabahın ilk ışıklarıyla birlikte devam ediyor. Soğukoluk Mahallesi’nde ormanlık alandaki yangına ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca devam ederken, sabahın ilk ışıklarıyla yangın söndürme uçağı ve helikopteri de çalışmalara destek vermeye başladı.


Armutçuk mevkisinde 2 kişinin bahçelerindeki sazlık alanın temizlenmesi için yaktıkları ateşin ormana sıçraması sonucu çıkan yangının ikinci gününde yangın söndürme çalışmalarına 40 arazöz, 5 uçak, 6 helikopter, 13 su tankı ile devam ediliyor.

Yangın bölgesinden gece boyu ayrılmayan Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, yaptığı açıklamada “Hepimizi derinden üzen Belen’imizdeki Orman Yangını alanında devam eden söndürme çalışmalarını takip ediyoruz. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahada. Orman teşkilatımızın tüm araç ve ekipleri, güvenlik kuvvetlerimiz ve belediyelerimizin itfaiye araçları ile yoğun şekilde müdahale ediliyor. Bakanlığımız ve tüm kurumlarımız seferber oldular. Söndürme çalışmalarımız aralıksız sürüyor.  Yangın tüm ekiplerimizin müdahalesi ile kısa bir sürede kontrol altına alınacak inşallah” dedi.