Yangın Harekat Merkezi’nde yoğun mesai

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Belen’deki ormanlık alanda çıkan yangının koordine edildiği Yangın Harekat Merkezi’ne geçerek yetkililerden bilgi alıp, değerlendirmelerde bulundu.

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Hatay İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Bakçepınar, Hatay İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın da hazır bulunduğu ziyarette Vali Masatlı, yangının kontrol altına alınması için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Vali Masatlı, “Bugün özellikle nemin az olması ve diğer taraftan rüzgarın olmasıyla beraber yer yer yangının etkisi artıyor. Bölgemizde gerek havadan, gerekse karadan müdahaleler devam ediyor. İnşallah daha fazla olumsuz bir durumla karşılaşmayız. Bölgemizde bulunan 3 mahallede vatandaşlarımızı tahliye çalışmaları devam ediyor. Yangın yer yer ikametgahlara sıçradı. Oralarda mal zararı dışında başka bir sorun yok, ekiplerimiz müdahale ediyor. İnşallah en kısa sürede yangını kontrol altına alacağız” dedi.

Belen’deki orman yangınını kontrol altına almak için söndürme çalışmalarının hızla sürdüğünü ifade eden Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey,  “Orman kahramanları karamsarlık ve korkunun esamesi okunmadan insanüstü bir gayret ile devam eden orman yangınlarına müdahale ediyor. Karadan ve havadan “kontrol altına alındı” diyeceğimiz anın arzusu ile yangınlarla mücadele halindeyiz” dedi.

Yapılan değerlendirmenin ardından, Vali Masatlı yangın bölgesinde incelemelerde bulundu.