Hatay’da depremin yıkımı yürek sızlattı!

Hollanda’nın Başkenti Amsterdam’ın Belediye Başkanı Femke Halsema, ziyaret ettiği Hatay’da depremin etkisini ‘Burada insanın yüreğini sızlatan bir tablo var’ sözleriyle ortaya koydu.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın daveti üzerine Hollanda Belediyeler Birliği yetkilileri ile birlikte Hatay’a gelen Halsema, Hatay’ı bu şekilde görmekten oldukça üzüntü duyduğunu söyledi.

Hatay’da halk sağlığı için önemli çalışmaların yapılmasının gerekliliğini belirten Amsterdam Belediye Başkanı Halsema, “Acınızı bizler de derinden hissediyoruz. Hatay’a gelerek şehrinizin son durumunu görmek ve sizlerden öğrenmek istedik. Çok ciddi yıkım olmuş. İbadet yerlerinin inşa edilmesi Hataylılara çok büyük moral olacaktır. Hatay bütün dünya için çok kıymetli bir şehir. Sivil toplum kuruluşları ile istişareler gerçekleştirerek sizlerin vermiş olduğu bilgileri paylaşacağız ve şehre nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşüneceğiz. Plan ve projelerinizi bizimle paylaşırsanız bizler de sizler için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

‘Medeniyetler Şehri’ Hatay’ın birçok yıkıma rağmen yeniden küllerinden doğduğunu kaydeden Başkan Savaş, “Acımız çok fazla. Hatay’daki kritik tabloyu görmek istediğiniz ve bizlere verdiğiniz destek için teşekkür ederiz. Avrupa’dan dostlarımız ve belediye başkanlarımız da bizlere destek verdiler. Hatay’ı düşünerek acımızı paylaşan herkese teşekkür ederiz. Avrupa’dan destek bekliyoruz. Şehri yeniden ayağa kaldırmak için herkese ihtiyacımız var. Sakin olmamız ve geleceği sağlıklı planlamamız lazım. Ortak akıl ile hareket etmek zorundayız” dedi.

Ziyaret kapsamında Antakya Köprübaşı, Uzunçarşı ve Ayakkabıcılar Çarşısını da ziyaret ederek esnaflarla sohbet eden Halsema, vatandaşlara başsağlığı dileyerek, Hataylıların yaşamış olduğu acıyı derinden hissettiğini söyledi.

Kilise ve camileri de ziyaret eden Halsema ve beraberindeki heyet, yıkımın olduğu yerler hakkında detaylı bilgiler aldı.