Kardeş şehirlerden, kardeşlik sofrası!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kardeş şehir Hatay’a destek olmak için ‘Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı’ bünyesine Hatay Gastronomi Evi’ni de dahil ederek iki şehrin lezzetlerini aynı sofrada buluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski Gülnar Oteli’ni dönüştürdüğü ‘Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı’na gelen misafirler, Mersin sofrasının yanında, Hatay’dan gelen ürünlerle Hataylı aşçılar tarafından hazırlanan yemekleri tatma fırsatı bulurken, Hatay’ın ve Hataylıların hayata tutunmasına da katkı sunuyor.

Hatay’ın 2017 yılında 600 yemek çeşidiyle UNESCO tarafından tescilli Gastronomi Şehri seçildiğini anımsatan Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay Gastronomi Evi Direktörü İpek Aslan, “Yemeklerimizin tescillenmesiyle birlikte tarihimizin ve kültürümüzün yaşaması bizler için çok önemliydi. Depremin ardından Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Lütfü Başkan’a ‘Buraya gelin, bu kardeşliği, mutfak kültürünü burada yaşatın’ demesiyle bu adımlar atıldı. Mersin ve Hatay, Akdeniz iklimine sahip. Sıcakkanlılığı, misafirperverliği, yemeklerin benzerliği ve liman şehirleri olması, aslında çok fazla ortak noktayı bir araya getiriyor. Misafirlerin bu konuda geri bildirimleri muazzam diyebiliriz. Bu ilgiden oldukça memnunuz. Bu projeyle birlikte 35 personelimiz şu an yaşam sevincini kazanmak için gayret gösteriyorlar. Bu onlara çok güzel bir merhem oldu. Yöresel tüm ürünlerimiz; baharatından salçasına, taze zahterinden Samandağ biberine kadar Hataylı esnaftan geliyor. Bu da Hataylı esnafın halen bölge ekonomisine katkı sağladığını gösteriyor. Biz burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu kültürü, bu sentezi anlatmaktan, Hatay’ın ayakta kalması için bize verilen destekten ve çabadan dolayı çok mutluyuz. Bu vesileyle başkanlarımız Lütfü Savaş’a, Vahap Seçer’e ve değerli eşlerine şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Gastronomi ve Yöresel Ürün Konağı’nın Hataylı aşçıları da yaşadıkları acı sonrası bu iş sayesinde yeniden hayata tutunduklarını belirterek, kardeşlik duyguları içinde iki şehrin lezzetlerini ortaya çıkarmalarına destek veren büyükşehir belediye başkanlarına teşekkür etti.