Vali Masatlı, Hatay’ı 4 gündemle ele aldı!

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, depremin vurduğu Hatay’da zarar gören yapıların enkaz kaldırma çalışmaları ile kamu yatırımlarında gelinen son durumu değerlendirdiği 4 ayrı toplantıya başkanlık yaptı.

İl genelinde depremin yaralarını sarmak için yürütülen çalışmalar kapsamında ilk olarak vali yardımcıları ile il emniyet müdürü ve il jandarma komutanının katılımıyla; deprem afeti sonrasında zarar gören yapıların enkaz kaldırma çalışmalarında gelinen son durumu masaya yatıran Vali Masatlı, daha sonra Vali Yardımcısı Abdullah Aktaş ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı şube müdürlerinin katılımıyla, il genelindeki kamu yatırımlarının genel değerlendirmesini yaptı.

Daha sonra Hatay’da görev yapan kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleriyle kamu hizmetlerinin genel işleyişi ve normalleşme sürecinde yapılması gerekenlerin ele alındığı bir toplantı yapan Vali Masatlı, deprem sonrası Hatay Koordinatör Valisi olarak bölgede yaklaşık 2 ay görev yaptığını hatırlatarak, afet bölgesini ayağa kaldırmak için Devletin başlattığı seferberliğe tüm güçleriyle katkı sunacaklarını ifade etti.

Vali Masatlı, daha sonra okulların genel durumu ve Milli Eğitim Müdürlüğünün faaliyetleri ile il genelinde eğitim -öğretimin normalleşmesi adına yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Hatay’ın tekrar inşa ve ihyası yolunda gerekenlerin yapılacağı mesajını veren Vali Masatlı, “İlk etapta acil ve öncelikli ihtiyaçlarımızı belirleyip bu alanlara yönelerek, kamu hizmetlerinin ilimizin her köşesine ulaşımını temin etmeye çalışacağız. Aynı zamanda ilimizdeki alt ve üst yapıyı tesis etme çalışmalarına gereken tüm desteği vererek, bu alandaki tüm çalışmaları da en kısa zamanda tamamlamak için gayret göstereceğiz. Devletimizin TOKİ vasıtasıyla inşa etmeye başladığı on binlerce konutu, hastaneleri ve diğer tüm kamu binalarının kısa sürede tamamlanması için üzerimize düşen tüm görevleri yerine getirecek ve depremin izlerini tamamen ortadan kaldırana dek canla başla mücadele edeceğiz” dedi.