Motorize ekipler YKS’ye geç kalan 13 öğrenci için zamanla yarıştı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay’da Temel Yeterlilik Testi (TYT)   sınava yetişemeyen 13 öğrencinin imdadına motorize polis ekiplerinin yetiştiğini duyurdu. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) tamamlandı. Sınava girecek adaylar, aileleriyle erken saatlerde okullara geldi. Sınava girecek adaylar, girişte üst araması ve kimlik kontrolünün ardından sınav salonlarına alındı.

 

Sınava gireceği okulu karıştıran veya başka nedenlerle sınava geç kalan öğrencileri sınav yerine yetiştirebilmek için motorlu polisler adeta zamanla yarıştı. Deprem bölgesi Hatay’da da bazı öğrenciler sınava geç kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalınca polisler imdadına yetişti.

Bakan Yerlikaya açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, öğrencileri sınava yetiştirmek için gayret gösteren polislere teşekkür ederek, “Hatay’da Yükseköğretim Kurumları Sınavına geç kalan, yanlış okula gelen 13 öğrencimiz, ekiplerimiz tarafından sınava yetiştirildi. Tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sınava geç kalan öğrencilerimizi sınava yetiştirmek için gayret gösteren polislerimize teşekkür ediyorum” diyerek o anların videolarını paylaştı.

İkinci ve üçüncü oturum yarın 

YKS’de ilk oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) oldu. 10.15’te başlayan oturumda adaylar 120 soruyu yanıtlamak için 165 dakika ter döktü. İkinci oturum Alan Yeterlilik Testleri’ne ise 160 soru için 180 dakika süre verilecek. Son oturum olan Yabancı Dil Testi verilen süre ise 80 soru için 120 dakika. Yarın saat 15.45’te yapılacak.