21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde Türkiye’nin Cezayir Büyükelçiliği’nde düzenlenen resepsiyonda Hatay mutfağından lezzetler tanıtıldı.
Türkiye’nin Cezayir Büyükelçisi Mahinur Özdemir Göktaş’ın ev sahipliğinde, Cezayir’deki Casbah İstanbul Türk Restoranı’nda düzenlenen programa Cezayir’deki diplomatik misyon temsilcileri ile Cezayirli misafirler ve Türk kurum temsilcileri katıldı.
Programda misafirlere Hatay mutfağından biberli ekmek, tepsi kebabı, kısır, zeytin salata, humus ve künefe ile çeşitli şerbetler ikram edildi.
Büyükelçi Göktaş, , “Bugün misafirlerimize Türk mutfağını tattırma imkanı bulduk. Bildiğiniz üzere mutfak kültürü, gastronomi diplomasisi dünyada ön plana çıkmaya başladı. Biz de bu vesileyle Cezayirlilere yemek kültürümüzü tanıtmış olduk” dedi.
Şef Kerem Erdemir de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın belirlediği menüyü hazırladıklarını belirterek, tüm mezelerde en iyi ve taze malzemeyi kullanmaya özen gösterdiklerini ifade etti.
Erdemir, konukların menüyü çok beğendiğini ve teşekkürlerini sunduğunu, bundan büyük bir gurur duyduğunu kaydetti.
Casbah İstanbul Türk Restoranı sahibi Şevki Tüylü ise, “Bu önemli güne ev sahipliği yapmak bizi onurlandırdı. Bu tür etkinlikler Türk mutfağının tanıtımı için önemli. Biz yaklaşık 12 yıldır Cezayir’de birçok şubemizle hizmet vermekteyiz. Cezayirliler Türk mutfağını çok seviyorlar” şeklinde konuştu.