’19 Mayıs’ımız kutlu olsun

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bağımsızlık ve aydınlanma meşalesini yaktığı, aynı zamanda da doğum günü ilan ederek gençlere bayram olarak adadığı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İskenderun’da sade bir törenle kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 104. Yıl kutlama Programı kapsamında törenler İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunumu ile başladı. Çelen sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesi ile devam kutlamalar, çeşitli sportif müsabakalarda dereceye giren gençlere Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan Gemisi’nde düzenlenen ödül töreniyle devam etti.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Ali Ferit Gündel ile askeri ve sivil erkanın katıldığı törende gemide yatılı olarak kurs gören öğrencilerle birlikte pasta kesen ilçe protokolü, daha sonra günü daha da anlamlaştırmak ve onları deprem psikolojisinden uzaklaştırmak için gençlerle keyifli bir dostluk maçına imza attı.