Siyasi görüşlerimiz farklı olsa da birlikte Hatay’ız!

Seçim gezisi kapsamında Samandağ’ı ziyaret eden AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman’ın konteynerde hizmet veren CHP İlçe Başkanlığını ziyareti takdir topladı.  Büyük bir yıkıma neden olan depremde 11 yakınını kaybeden Milletvekili Yayman, siyasi nezaket örneği sergilediği ziyarette “”Siyasi görüş ne olursa olsun, bu zor günler birbirimize sarılma günüdür” dedi.

Samandağ CHP İlçe Başkanı Nadir Kimyon ve teşkilatının yanısıra esnafla da tek tek kucaklaşan Yayman, sorunları ve halkın taleplerini dinledi.

Yaraları sarmak için çalıştığını anlatan Milletvekili Yayman “Tek derdimiz; evi yıkılan vatandaşlarımıza ev yapmak. Samandağ halkına 20 bin konut yapmayı hedefledik. Buraya siyaset yapmaya değil, halkımızın sorunlarını dinlemeye geldim. Her zaman Samandağ halkının yanındayız” ifadelerini kullandı.

‘Yeni bir Samandağ inşa edeceğiz!’

CHP Samandağ İlçe Başkanlığı ziyaretinde ise ev sahibi Nadir Kimyon, Milletvekili Yayman’a ilçe halkının barınma, beslenme, eğitim ve sağlık sorunlarını ve taleplerini iletti ve ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Ziyarette, Yayman’ın önce not aldığı, daha sonra bakanlık ve ilgili yetkilileri arayarak notları ilgili kişilere bizzat iletmesi dikkatlerden kaçmadı.

CHP İlçe Başkanı Kimyon’un ‘Yeni konutlar nereye yapılacak?’ sorusuna da yanıt veren Yayman, fay hattının olmadığı, jeolojik zemin etüdünün sağlam olduğu dağ eteklerinin altında yeni bir Samandağ inşa edeceklerini belirterek, Hatay’da toplam 200 bin konut yapılacağını ve evlerin en geç 1 yıl içinde teslim edileceğini söyledi.