‘Açıklamayı asla ve asla kabul etmiyorum’

AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Dörtyol’daki milletvekili adayları tanıtım töreninde dua eden emekli din dersi öğretmeni Ergüder Aksoy’un 50 binin üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği depremle ilgili kullandığı skandal sözlerle ilgili “Bu partimizin program dışındadır, bizimle hiçbir ilgisi yoktur” dedi.

Depremde 12 yakınını kaybetmiş bir vekil olarak Ergüder’in konuşmasında depremle ilgili “Felaket değil, rahmet. İşte bu millete 11 vilayet şahsında, 85 milyona bir kırbaç Allah’tan… O bir kamçıydı…” sözlerini asla kabul etmediğini söyleyen Milletvekili Yayman, depremde hayatını kaybedenlerin deprem şehidi olduğunu da vurguladı.

Milletvekili Hüseyin Yayman tepkisini şu sözlerle dile getirdi, “ Dua ederken bir vatandaşımız mikrofonu eline aldı, ‘Dua edeceğim’  dedi.  Dua ederken milletvekillerimizin, il başkanımızın dahilinde  olmayan bir takım sözler sarf etti. Biz bu sözleri asla kabul etmiyoruz ve onaylamıyoruz. Bu depremde 12 yakınını kaybetmiş bir kardeşiniz olarak bu sarf edilen sözleri yanış buluyoruz ve asla ve asla kabul etmiyoruz. Partimiz dahilinde programda olmayan bir konuşmaydı. Depremde hayatın kaybedenler deprem şehididir. Ve inşallah Allah cennetinde kabul eder.  Biz kim cennete gidecek, kim cennete gitmeyecek karar verecek makam değiliz. Bu sözleri asla ve asla tavsif etmiyoruz. Bu konuşma yanlışlıklarla  doldular. Bu partimizin program dışındadır bizimle hiçbir ilgisi yoktur” dedi.