Depremzede 6 bebek annelerine kavuştu!

Tedavileri için Türkiye’ye getirilen ve Hatay’da depreme yakalanan 6 Suriyeli bebek, sağlıklarına kavuştuktan sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’nda annelerine teslim edildi.

Çeşitli sağlık sorunları bulunan Suriyeli 6 bebek, ülkelerindeki sağlık şartlarının yetersizliği nedeniyle Hatay’daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde, bulundukları hastaneler hasar gören bebeklerden 2’si Adana, 4’ü de Ankara’ya sevk edildi. Hastanelerdeki tedavilerinin tamamlanmasının ardından Hatay’a getirilen bebekler, sınırda buluşturuldukları anneleriyle ülkelerine döndü. Bebeklerini aylar sonra sağlıklı şekilde kucaklarına alan anneler ile bebekleri teslim eden Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri kavuşma anında duygu dolu anlar yaşadı.

Kavuşmanın ardından 4 aylık bebekler Abrar Fayhan annesi Hilfem El Osman; Vala El Faris annesi Şuaa Cuma; Kamar Hallak annesi Fatma Abut, 3 aylık bebekler Nur El Ali annesi Rim El Ali, Rim El Hammel annesi Amire El Mansur; Defne Ule Bedevi annesi İmam İzzeddin ile ülkelerine döndü.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Güven, Türkiye’ye emanet edilen Suriyeli bebekleri sağlıklı şekilde anneleriyle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Bebeklerin çeşitli sağlık sorunları nedeniyle İdlib ve Afrin bölgesinden geldiğini ancak depreme yakalandığını anlatan Güven, “Hastanedeki sıkıntılardan dolayı tedavilerine devam etmek için onları Adana ve Ankara’ya gönderdik. Depremzede olarak işlem gördüler ve sağlıklarına kavuştular. Süreç içinde ailelere ulaşıldı ve herhangi bir karışıklığa mahal vermemek için DNA eşleştirmeleri yapıldı. Şimdi de gümrükte çocuklarımızı ailelerine kavuşturup vazifemizi yerine getirmiş oluyoruz. Biz çok derin kültürü olan bir milletiz, her zaman için kendimizle de diğer milletlerle de hemhal olabilmeyi başarabilen bir milletiz. Hatay da zaten bunun en güzel örneklerinden biri, medeniyetler şehri. Kendi yaralarımızı sararken diğer tüm mazlumların yaralarını sarmak için de mücadelemizi her zaman için vereceğiz” dedi.