Mucize Bebek, 54 gün sonra annesinin kucağında

Hatay’da enkaz altından 128 saat sonra çıkarılan, yeşil gözleri sarı saçlarıyla depremin simgesi haline gelen 3,5 aylık mucize bebek 54 gün sonra Adana’da tedavi gören annesiyle buluştu.  Hemşirelerin “Gizem” adını verdiği, gerçek adı ise Vetin Begdaş olan bebek depremden 54 gün sonraannesi Yasemin Begdaş’a kavuştu.

Babası ve iki erkek kardeşi hayatını kaybeden Gizem bebek, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Hastanesi’nde gözetim altına alındı. Herhangi bir sağlık problemi olmayan bebek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca bakıma alındı. Cumhurbaşkanlığı uçağıyla Ankara’ya getirilen Gizem bebek, Etlik Şehir Hastanesi’nde yapılan kontroller sonrası bakanlığa bağlı kuruluşa yerleştirildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı refakatçisiz çocukların ailelerinin bulunması çalışmaları kapsamında gelen ihbarları değerlendirdi. Yapılan incelemeler sonrasında aileyle iletişime geçen Bakanlık, aileden ve bebekten alınan DNA örneğinde uyuşma sağlandığını tespit etti. Gizem bebeğin ailesine kavuşması için harekete geçen Bakanlık, bebeği Ankara’dan özel uçakla Adana’ya götürdü.

Adana’da bulunan Bakan Derya Yanık, ailesinin “Vetin” adını verdiği bebeği Adana Şehir Hastanesi’nde tedavisi devam eden anne Yasemin Begdaş’la buluşturdu. Anne ve bebeğin kavuşmasında duygusal anlar yaşandı.