NATO’nun çadır kentine bakan eli değdi!

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO tarafından Antakya’nın ardından Defne ilçesinde de kurulması planlanan 4 bin kişilik çadır kent alanında incelemelerde bulundu.

Bakan Akar, yardımcısı Şuay Alpay ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile Hatay’da sürdürülen yardım faaliyetlerini yerinde incelerken, Defne’de kurulması planlanan 4 bin kişilik çadır kent alanını denetledi.

Tesviye çalışmalarını takip eden Akar, yetkililerden bilgi aldı, talimat verdi. Daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesince Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğinin katkılarıyla yapılan Sağlık Bakanlığının Kocaeli Hastanesini de ziyaret eden Akar, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti, faaliyetlere ilişkin bilgi aldı.

Bakan Akar daha sonra da Büyükdalyan Geçici Konaklama Merkezi, Topal Dursun Yıldırım Konteyner Kenti ve Türkiye-Katar Kardeşlik Konteyner Kentini ziyaret ederek depremzedelerle bir araya geldi.

Depremzedelerin taleplerini dinleyen Akar, çocuklarla da yakından ilgilendi.

Depremlerin ardından başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanların, valilerin, tüm kurum ve kuruluşların ilk andan itibaren seferber olduğunu dile getiren Akar, “Depremzedelere yardımcı olmak, onların acılarını dindirmek, yaralarını sarmak için devlet ve millet olarak ilk andan itibaren çalışmalarımız devam ediyor. Biz 85 milyon; hiçbir dinî, etnik, mezhepsel ayrım gözetmeksizin tek yumruk, tek yürek, tek vücut olarak daha önce yaşadığımız birçok felaketin üstesinden geldik,  Devlet millet olarak nasıl geçmişte felaketlerin üstesinden geldiysek inşallah bu depremin yaralarını da saracak, bu felaketin de üstesinden geleceğiz” dedi.

Konteyner kentlerde vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Bakan Akar, daha sonra Yayladağı Belediyesi Mustafa Sayın Aba Güreşi Alanı’nda kurulan çadır kente düzenlenen “Yayladağı Sınır Kapısı İftar Programı”na katıldı, depremzedelerle birlikte orucunu açtı.