Bakan Soylu’dan deniz seviyesinin yükseldiği İskenderun’da inceleme 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, lodos ve sağanak yağış nedeniyle deniz seviyesinin yükselmesi sonucu sahil bandındaki bazı caddeleri sular altında kalan İskenderun’da inceleme yaptı. Depremlerden etkilenen İskenderun’un kıyı kesiminde meydana gelen çökme, bozulan altyapı ve lodos etkisiyle denizin taşmasıyla oluşan su baskınını yerinde görmek maksadıyla İskenderun’a gelen Bakan Soylu, İskenderun Kaymakamlığı’nı ziyaret ederek burada Afet Koordinasyon Kurulu ile bir araya geldi.

Toplantının ardından Bakan Soylu çizmelerini giyerek, Koordinatör Vali Afyonkarahisar Valisi Kübra Yiğitbaşı, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Hatay Milletvekilleri Abdulkadir Özel ve Hüseyin Yayman, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Özer, İlbank, AFAD ve HATSU yetkilileri ile birlikte denizden taşan ve su seviyesi yükselen bölgede inceleme yaptı, yaşanan altyapı sorununun çözümü noktasında fikir alışverişinde bulundu.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ilçede geçtiğimiz günlerde de aynı durumun yaşandığını anımsatarak, “Altyapı çökmüş durumda, çalışmıyor. Dolgu alanı olarak bildiğimiz sahilin bu kesiminde her lodosta denizin kara tarafına doğru yükselmesi söz konusu. Bugün ilaveten yağışla birlikte yağmur suyu tahliye kanalları çalışmadığı için su içerilere kadar girmiş durumda” bilgisini verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, İskenderun kıyı şeridinin depremde bir metreye kadar çökmesi nedeniyle dalgalarla birlikte deniz suyunun şehre geldiğini belirterek, konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile değerlendirdi ve tüm ekiplerin İskenderun’a sevk edildiğini söyledi.