Öğrencilerde okul heyecanı, velilerde deprem korkusu

Depremde ağır yara alan Hatay’da, eğitim öğretim Reyhanlı, Arsuz, Dörtyol, Erzin, Payas, Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde yeniden başladı. Öğrenciler heyecanla okullarına koşarken, velilerin ise deprem tedirginliği içerisinde okul bahçesinde nöbet tuttuğu dikkatlerden kaçmadı.

Eğitim öğretimin başlaması dolayısıyla Arsuz’da Gökmeydan İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törende, öğrencilere depremde yapılması gerekenler konusunda bilgi verildi.

Depremden 49 gün sonra okula gelen öğrenciler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflara alındı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz, ilçedeki 69 okuldan 3’ünün ağır, 1’inin de orta hasarlı olduğunu söyledi. Hasarlı okullardaki öğrencilerin diğer okullara alındığını aktaran Yanmaz, öğrencilerin okulu özlediğini belirtti.

296 Okul kapılarını öğrencilere açtı

Reyhanlı ilçesindeki Yıldız Filiz Çalım İlkokulu’nda, Vali Vekili Oğuzhan Bingöl ve İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Öztürk’ün katılımıyla tören düzenlendi.

Öğrenciler, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sınıflara alındı. Sınıfları dolaşan Bingöl ve Öztürk öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Vali Vekili Bingöl, 7 ilçede 296 okulun eğitim öğretime başladığını belirterek, bu durumun hem kendilerini hem de öğrencileri çok mutlu ettiğini söyledi.

Öğretmenlere teşekkür eden Bingöl, “Öğrencilerinden önce gelmişler. Okullarını hazırlamışlar. Öğrencilerini bekliyorlar. Onların bu fedakarlığı bizim eğitimde aksayan geri kaldığımız yönlerimizi telafi etmemize yardımcı olacak. Eğitim ordumuza bu fedakarlığından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bingöl, gün geçtikçe açılacak okul sayısının artacağını, diğer ilçelerde de eğitimin başlaması için planlama yaptıklarını bildirdi.

Eğitim törenle başladı

Altınözü ilçesi Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde, Payas ilçesinde Yunus Emre Ortaokulu’nda, Dörtyol ilçesinde de Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde, Yayladağı ilçesinde Mehmet Akif İlkokulu’nda, Erzin ilçesinde Hürriyet Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

Düzenlenen törenlerde öğrenciler ve öğretmenler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu.Törenin ardından sınıflara giren öğrenciler, ders başı yaptı.

Süleyman Demirel Anadolu Lisesi’nde Okul Müdürü Ferhat Yahşi’nin konuşmanın ardından depremde vefat eden öğrencileri için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.