Sanayi esnafı toparlanma uğraşında!

İskenderun Sanayi Sitesi’nde iş yerleri depremde yıkılan veya ağır hasar gören esnaf, toparlanmaya çalışıyor. Bazıları yeni yerinde bazısı da hasar almayan dükkanında yeniden faaliyete başlayan esnaf, yıkıma yol açan depremin izlerini silmek için mesai harcıyor.

Depreme Pirireis Mahallesi’ndeki üç katlı apartmanın 2’nci katında yakalanan İskenderun Mobilyacılar Odası Başkanı Yılmaz Değirmen, vefat eden, iş yeri yıkılan esnaf arkadaşlarının olduğunu belirterek, çoğu işçinin de şehir dışına gittiğini söyledi.

Değirmen, artçı sarsıntılar nedeniyle uzun süre iş yerlerine giremediklerini belirterek, “Dükkanlara giremiyorduk, korkuyorduk. Depremden yaklaşık 1 ay sonra dükkanı toparlamaya başladık. Dükkanı ağır hasarlı olanlar yer bulmaya çalışıyor, bulabilirlerse şanslılar. Kimi de dükkanının tadilatını yapıyor, bir uğraş içerisindeyiz. Şehir dışına atölyesini taşıyan meslektaşlarımız da var. Başka şehirlere giden işçiler de var. Biz burayı terk etmemeye çalışıyoruz. Burası baba yadigarı, 1974’ten beri buradayız. Başka çare yok, hayat devam ediyor. İşçilerimize iş lazım, ekmek lazım. Biz çalışıp üreteceğiz ki hayatı sürdürebilelim. Şu an üretim yapmaya çalışıyoruz” dedi.


Kaporta ustası Abdullah Karakurt (59) ise depreme Yunus Emre Mahallesi’ndeki evinde yakalandığını ifade ederek, “Allah bir daha yaşatmasın. 59 yaşındayım böyle bir şey görmedim. Şu anda ayaktayım. Bu deprem değil, bir felaketti. Depremden sonra yalın ayak kendimizi dışarı attık. Hayatta olduğumuza şükrediyoruz” dedi.

Depremde iş yerinin hasar görmediğini belirten Karakurt, her şeye rağmen toparlanmak, ayağa kalkmak için işe başladığını kaydetti.