En kısa oruç Hatay’da tutulacak

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay‘da gemi, çadır ve konteyner kentlerde kalan depremzedeler ramazanın ilk sahuruna kalktı. Ramazana ulaşmanın mutluluğu ile evlerini ve yakınlarını kaybetmenin hüznünün birlikte yaşandığı Hatay’da en kısa oruç tutulacak. Müslümanlar için büyük öneme sahip üç aylardan Ramazan’ın bu yılki ilk orucu için ilk iftarı yapacak olan Hataylılar, 14 saat 56 dakika olarak en kısa süreyle oruç tutarken, Sinop ise 15 saat 23 dakikayla en uzun orucu tutacak. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da ramazanı buruk sevinçle karşılayan  Hataylılar ilk iftarı saat: 19.56’da açacak.

Vatandaşlar, tarihi camilerin zarar görmesi nedeniyle teravih namazlarını çadır ve konteyner kentlerdeki mescitlerde kılacak. Anadolu’nda inşa edilen ilk cami olarak bilinen Habib-i Neccar Camisi ile Ulu Cami, Sarımiye Camisi, Şeyh Muhammed Camisi ve Mahremiye Camisi’nin çevresi sac panellerle çevrili durumda.

FİTRE MİKTARI 70 LİRA

Bu yılın ramazan temasını “Ramazan ve Dayanışma” olarak belirleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, fitre miktarını ise 70 lira olarak kararlaştırdı.