İskenderun’daki Kıbrıs Melekler Köyü hızla büyüyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yaşanan deprem felaketinin ardından İskenderun’a kuracakları Melekler Köyü alanında incelemelerde bulundu. Tatar, KKTC hükümeti ile Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu arasında imzalanan protokol çerçevesinde, 6 Şubat’taki depremlerden etkilenen Adıyaman’da yıkılan otelde enkaz altında kalarak hayatlarını kaybeden Gazimağusa Türk Maarif Koleji kız ve erkek voleybol takımındaki öğrenciler anısına yapılacağını söyledi.

Ersin Tatar, burayı inceledikten sonra yaptığı konuşmada, 6 Şubat’ta herkesin yüreğinin parçalandığını söyledi. Acının büyük olduğunu belirten Tatar, “Bu acıları beraber yaşıyoruz. Bildiğiniz gibi biz Adıyaman’da evlatlarımızı enkaz altında kaybettik. Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.” dedi.

Tatar, “Kıbrıs Türk Dayanışma Platformu iş insanlarının özel sektördeki girişimcilerimizin birlikte oluşturduğu bu dayanışma platformu, kendi topladıkları bağışlarla buraya konteyner düzenlenmesi çalışmalarına devam ediyorlar. 100 konteyner buraya şu anda gelmiş vaziyette ve bunlar sizlerin denetiminde halkımıza açılmaktadır. İnşallah önümüzdeki süreçte, kısa bir süre sonra diğer yapılmakta olan konteynerler de buraya geleceklerdir” diye konuştu.

Antakya’daki yıkımı gördüklerini vurgulayan Tatar, “Yüreğimiz tekrar parçalanmıştır ama buradaki yüksek tempolu çalışma beni cesaretlendirmiştir. Sizlere Allah sabır, güç, sağlık versin çünkü böyle bir çalışma, böyle bir fedakarlık gerçekten çoğu milletin yapamayacağı bir kudrettedir. Onun için tüm millet arkanızdadır. Hepimizin duası sizinledir ve inşallah kısa bir süre sonra bu yaraların sağ olduğunu ve insanlarımızın tekrar norma hayata döndüğünü hep birlikte göreceğiz” dedi.

İskenderun’a koordinatör olarak görevlendirilen Kırklareli Valisi Birol Ekici de depremlerin ardından hayatı normal sürecine geçirmek için gece gündüz çalıştıklarına dikkati çekerek, “İskenderun’da da biz 9 bin kamu görevlisi olarak çalışıyoruz. İlk günden itibaren KKTC yanımızdaydı. Belediyelerinin iş makinelerini karşıladık ve yardım malzemelerini taşıdık. Arama kurtarma çalışmalarında çok önemli roller aldınız, görevler aldınız” dedi.

Tatar ve beraberindekiler, daha sonra İskenderun’da Afet Koordinasyon Merkezi’nde bilgilendirme toplantısına da katıldı.