İskenderun’da 3 kaymakam aynı anda görevde

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98’inci yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında; Hürriyet İlkokulu Müdürü Selçuk Velioğlu ve Sınıf Öğretmeni Handan Okur Akçalı ile 3.sınıf öğrencilerinden Duru Kanat, Mustafa Utku Kaya ve Erol Özyol’u konuk etti.  Kaymakam Soytürk, kendisini ziyarete gelen öğrencilere 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bayram geleneği kapsamında makam koltuğunu sırasıyla öğrencilere emanet etti.

“Bize verilen değerin farkındayız”

Kaymakamlık makamını son olarak devralan sembolik Kaymakam Mustafa Utku Kaya, makam koltuğunu kendisine devreden Kaymakam Recep Soytürk’e teşekkür ederek, “Bu anlamlı ve müstesna günün, Türkiye Cumhuriyeti’nin aydınlık yarınlarının teminatı olarak görülen bizlere armağan edilmesinden büyük mutluluk duyuyoruz. Bizlere verilen bu değerin farkındayız ve üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmek için çok çalışacağız” dedi.

“Çocuklar, barış içinde bir dünyanın kapılarını açacak”

Çocukların, insanlığın ortak umudu ve geleceğin en önemli hazinesi olduğunu ifade eden İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk ise, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız; dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarının çocuklar aracılığıyla bir kez daha yinelendiği müstesna bir bayramdır. Türkiye olarak inanıyoruz ki; hangi ülkede olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır Çocuklara çağdaş yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutulmamalıdır ki; umudumuz, en önemli zenginliğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır.  Bu kapsamda sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan tüm dünya çocuklarının ve aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor, çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında onlara verdiği destek ve yönlendirmeleriyle müspet katkılarda bulunan çok değerli öğretmenlerimiz ile kıymetli velilerimize de ayrıca teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın