Mucizeler bitmiyor! Kaan 182 saat sonra kurtarıldı

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da depremden 182 saat sonra mahsur kaldığı binanın enkazından çıkarılan 12 yaşındaki Kaan, arama kurtarma ekiplerine çok acıktığını ve kebap istediğini söyledi.
Cebrail Mahallesi Akevler Sokak’ta yıkılan apartmanın enkazı altında kurtarılmayı bekleyen çocuk, depremin 182’nci saatinde ekiplerce kurtarılarak hastaneye götürüldü.
Adana İtfaiyesinde görevli Sedat Başaran, kurtarma anında yaşadıklarını anlattı.


“Mucizeler bitmiyor”
Başaran, Cebrail Mahallesi’nde günlerdir enkaz bölgesinde kepçe operatörleriyle çalıştıklarını, çocuğun çıkarıldığı Akevler Sokak’taki bir apartmanın enkazında boşluk fark ettiklerini söyledi.
O boşluktan bir hırıltı sesi duyduklarını belirten Başaran, “Daha sonra ‘Sesimi duyan var mı?’ o meşhur sloganı söyledim. O da ‘Abi beni kurtarın’ dedi. O anki duygularım inanılmazdı, tarif edemiyorum. Tırnaklarımızla kazımaya başladık ve açtık. Benim de 12 yaşında bir oğlum var, aklıma o geldi” diye konuştu.
Başaran, “Mucizeler bitmiyor. İnanıyoruz; enkazdan daha da canlı çıkaracağız. Kimse ümidini yitirmesin” derken, çocuğun Adana Şehir Hastanesine sevk edileceğini aktardı. Kaan’a kebap ısmarlamak için sıraya gireceğini sözlerine ekledi.
Arama kurtarma çalışmasına katılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu da depremin üzerinden 182 saat geçmesine rağmen umutlarını kaybetmediklerini kaydetti.