MMK, Türkiye’nin dostu

Türkiye’de Dörtyol’da da yatırımı bulunan Rusya’nın en büyük metalürji şirketlerinden MMK, Hatay başta olmak üzere deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardım eli ulaştırmasının yanısıra, fabrika kapılarını çalışan ve çalışanların ailelerine açtı.  MMK Metalurji Dörtyol fabrikasında çalışanlar ve ailelerinin yakınlarının yanısıra bölge sakinlerine barınma/konaklama, gıda, sıcak su ve tıbbi destek sağlıyor.

MMK’dan yapılan yazılı açıklamada, şirketin başta Hatay olmak üzere deprem bölgelerindeki vatandaşlara yardımcı olmak için yoğun çalışma yürüttüğüne dikkat çekilirken, yaklaşık 10 bin kişiye sıcak yemek sağlandığı kaydedildi.

Yaklaşık 1000 kişiye konaklama sağlandığı bilgisine yer verilen açıklamada, fabrikada sağlık odası ve ambulans bulunması dolayısıyla, sağlık ekibi tedavi ve yardım sağlamanın yanısıra ilaç desteği de vererek tıbbi odayı da vatandaşların tedavisi için kullanıldığı ifade edildi.

Açıklamada, bölge yetkililerin talebiyle arama kurtarma ekiplerine de çeşitli ağır ekipmanların sağlandığı ve gerekli tüm desteğin sağlanmasına devam edileceğinin altı çizildi.

Kurtarma çalışmalarına destek sağlanması adına; 5 adet İskenderun Belediyesi, 5 adet Hatay Belediyesi kurtarma ekiplerine kazıcı ve yükleyici ekipmanı ile de destek verildi. Mevcutta bulunan ağır vinçlerle de enkaz alanlarına taşınarak kurtarma çalışmalarına destek veriyor.