Belediyelerin kar mesaisi! 

Hatay’da yoğun kar yağışının etkili olduğu Belen ve Yayladağı ilçelerinde, belediye ekipleri kar olumsuz bir durum yaşanmaması adına yol açma, tuzlama ve kar küreme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yayladağı Kışlak ve Şenköy ile Belen Kömürçukuru mahallelerinin beyaz örtüyle kaplandığı kar yağışı dolayısıyla Yayladağı-Antakya Karayolunda yer yer buzlanma oluştuğu öğrenildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olumsuz hava koşullarına karşı yaptığı uyarıda, “İlimizin yüksek kesimlerinde devam eden kar yağışı nedeniyle dikkatli tedbirli olmanızı rica ederiz.  Ekiplerimiz trafikte aksamaların yaşanmaması için çalışmaktadır. Yaşanabilecek olumsuzlukları 112 ile 444 12 06, Alo 153 ve 185 HATSU hattına bildirebilirsiniz” dedi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, da araç sürücülerini kar lastiği konusunda uyararak, “Değerli Hemşehrilerim Yayladağı-Antakya Karayolunda kar yağışı sebebiyle yer yer buzlanma oluşmaktadır. Mahalle bağlantı yollarında kapanmalara müdahale etmek üzere Belediye Ekiplerimiz sahada bulunmaktadır. Lütfen kar lastiği veya zinciri olamadan yola çıkmayınız” açıklamasında bulundu.