Doğan Çifti, Mutfak Sanatları Merkezi’ne konuk oldu

Hatay Valisi Rahmi Doğan, eşi Gülden Gülüzar Doğan ile birlikte Nedime Keser Halk Eğitim Merkezi ve İMEP işbirliğinde Gastronomi alanında kursların verildiği Hatay Valiliği Mutfak Sanatları Merkezi’ni ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Yusuf İzci, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve ilgili temsilcilerin de eşlik ettiği Vali Doğan, Hatay Valiliği Mutfak Sanatları Merkezinde; 4 Nisan 2022 tarihinden bu yana düzenlenen 5 farklı kursta 62 kursiyerin eğitimini tamamladığını,16 kursiyere istihdam sağlandığını, 6 kursiyere de ustalık belgesi verildiğini söyledi.

Antakya Konağı’nda valilik bünyesinde hizmet veren merkezde kursiyerlerle bir araya gelen Vali Doğan, “Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan kadim şehir Hatay’da, tarih boyunca birçok medeniyetin yaşaması ve tarihin en önemli ticaret yollarından biri olan İpek Yolu’nun kesişme noktası olması hasebiyle mutfak kültürü zaman içinde oldukça zengin bir hal almıştır. Hatay mutfağı 600’ün üzerinde yemek ve tatlı çeşidi ile, 2017 yılında UNESCO tarafından Yaratıcı Şehirler Ağına dahil edilen dünya gastronomisinde 27 şehirden biridir. Burada eğitim görerek kurslarını tamamlayan kursiyerlerimiz, zengin mutfak lezzetlerimizin dünyaya sunulmasında ve tanıtılmasında önemli rol oynayacaklardır. Tüm kursiyerlerimize çalışmalarında başarılar diliyorum ” dedi.