İskenderun’a üçüncü bağlantı yolu da tamam

Iskenderun’un derinleşen trafik sorununa köklü çözüm bulabilmesinin yanında halihazırda 2 olan ana arter giriş-çıkış bağlantı noktasını 3’e çıkaracak olan Düğünyurdu Otoban Kavşak Bağlantı Yolu Projesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 yılı yatırım programına alındı.  Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ile İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın takibi ve uğraşları sonucu yatırım programına alınan bağlantı yolu da dahil yaklaşık 11bin projeyi kapsayan 2023 Yılı Yatırım Programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. 11. Kalkınma Planı öncelikli sektörlerine yönelik kamu yatırımlarının öne çıktığı yatırım Programında ödenek tutarı itibarıyla en yüksek payları yüzde 26,8 ile ulaştırma-haberleşme sektörü ve yüzde 17,4 ile madencilik sektörü yatırımları aldı.

Başkan Tosyalı, Düğünyurdu Otoban Kavşak Bağlantı Yolu Projesi ile ilgili gelişmeyi şöyle duyurdu, “Uzun uğraşlar ve takibimiz sonucunda, kentimizin trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak olan Düğünyurdu Otoban Kavşak Bağlantı Yolu Projesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2023 Yılı Yatırım programına alınmıştır. Projenin yatırım programına alınması noktasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve projenin her aşamasında süreci yakından takip eden AK Parti Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel’e çok teşekkür ediyorum. Durmak yok, yola devam..”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet, Ocak 2021’de şekere otoban kavşağında yapılması planlanan otoban kavşak düzenleme projesini yerinde incelemişti.