Kapalı köy okulları hayata dönüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Köy Yaşam Merkezleri Projesi’ kapsamında Hatay’da atıl durumdaki 4 köy okulu restore edilerek ilkokul, anaokulu, halk eğitimi merkezi olarak kapılarını yeniden açtı. 5 köy okulunun daha yaşam merkezine dönüştürme çalışmalarının devam ettiği Hatay’da proje kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Seyit Ali Büyük, Erzin, Yayladağı, Altınözü, Kırıkhan ve Belen’de kullanılmayan köy okullarının ihtiyaçlar doğrultusunda yeniden hayat bularak, yaşam merkezi olarak köylere hayat vereceğini söyledi.

Yeniden onarılan okulların öğrencilerin yanısıra köy halkının da hizmetine sunulduğunu söyleyen Büyük, “Milli Eğitim Bakanlığı’mızın başlattığı “Köy Yaşam Merkezleri” projesi kapsamında ilimiz Hatay’da da kullanılmayan köy okulları; anaokulu, ilkokul ve halk eğitim merkezlerine dönüşerek aktif eğitim birimleri olarak yeniden hayat buluyor, köylerimize hayat veriyor. Proje kapsamında Erzin Gökdere ve Aşağıburnaz, Yayladağı Gürışık, Altınözü Akkamber mahallelerimizde kullanılmayan atıl okul binalarımız Köy Yaşam Merkezleri’ne dönüştürülerek faaliyete geçmiştir. Ayrıca Yayladağı’nda Çayır ve Uluyol, Kırıkhan’da Arkıtça, Aktutan, Camuzkışlası Çatalyurt, Belen’de Şekere ve Müftüler mahallelerimizde bulunan köy okullarımızın dönüşümü de devam etmektedir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “Yaşam merkezleri köylerin kalbi olacak” sözlerini hatırlatan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “İlimizde de yürütülen, kullanılmayan binalarımızın işlevsellik kazanarak yeniden eğitim sistemine dâhil olmasını ve her kesimden insanımızın eğitime erişmesini sağlayan projenin tamamlanması için çalışmaların devam etmektedir. Çalışmalarımıza verdiği desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Rahmi Doğan’a ve projenin ilimizde uygulanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.