Kitapların iyileştirici gücünü birlikte büyütelim!

İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı himayelerinde Ceza İnfaz Kurumları tarafından düzenlenen “Kitap İyileştirir” adlı Kitap Bağış Kampanyası törenle başladı. Ceza infaz kurumundaki tutuklu ve hükümlülere okuma alışkanlığı kazandırmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Adalet Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında devam eden ‘Ceza İnfaz Kütüphaneleri İçin Kitap Bağış Kampanyası’ kapsamında İskenderun Primemall Alışveriş Merkezi’nde açılan stand 15 Şubat’a kadar kitap bağışları kabul ederek, ülke genelinde bulunan Ceza İnfaz Kurumları’nın envanterine kayıt edilecek.

Kampanyanın start törenine İskenderun Kaymakamı Murat Safa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun Adalet Komisyon Başkanı Mahir Taştimur, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci, İskenderun T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mehmet Bülent Gürcan, M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Hakan Özen, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ve Arsuz Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yanmaz katıldı.

Kitap bağış kampanyası hakkında bilgiler veren İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, “Adalet Bakanlığı’mızın Ceza İnfaz Kurumlarındaki Kütüphanelere kitap bağışı kampanyası çerçevesinde ‘Bir Kitap Oku’ diyerek başlattığı ve bu yıl da ’Kitap İyileştirir’ diyerek devam ettirdiği kampanyamızı başlatmış bulunmaktayız. Amacımız Ceza İnfaz Kurumlarındaki mahkumların kitaplara ulaşmalarını kolaylaştırmak, onlara dokunabilmek ve ceza evinden çıktıktan sora da topluma karışmalarını hızlandırmak. Bunun için kütüphanelerimizi kitaplarla doldurmak istiyoruz.  Kampanyamız 15 Şubat’a kadar devam edecek. Toplumdan her kesimin kitap bağışına katkıda bulunacağına inanıyoruz” dedi.