Dörtyol şehidini vatan toprağına emanet etti!

Konya’da askeri aracın tıra arkadan çarpması sonucu şehit düşen piyade er Halil Seltan’ın cenazesi, memleketi Dörtyol’da gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Havayoluyla kente getirilen 21 yaşındaki şehit Seltan’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, helallik için önce Ocaklı Mahallesi’ndeki babaevine götürüldü.

Konya’da askeri aracın tıra arkadan çarpması sonucu şehit olan piyade er Halil Seltan’ın cenazesi, Hatay’ın Dörtyol ilçesinde toprağa verildi. ( Halis Kalkan – Anadolu Ajansı )

Daha sonra aynı mahalledeki Velioğlu Mezarlığı’na götürülen Seltan’ın naaşı, burada İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafındın kıldırılan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Sabahat Özgürsoy Çelik, Suzan Şahin, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe kaymakamları ve belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Vali Doğan, defin sonrası şehidin babası Mehmet ve annesi Nazlı Seltan’a evlatlarının tabutunun sarılı olduğu Türk Bayrağı’nı takdim ederek, acılarını paylaştı.

Şehit piyade er Halil Seltan’ın bekar olduğu üç ay sonra terhis belgesi alacağı öğrenildi.