Şehitler törenle memleketlerine uğurlandı

Konya’da yoğun sis nedeniyle askeri kamyonetin kaza yapması sonucu şehit düşen Piyade Er Halil Seltan’ın naaşı, yine yoğun sis altında düzenlenen törenle memleketi Hatay’a gönderildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı Karapınar Atış Poligon Grup Komutanlığına ait  Piyade Er Mustafa Çitçi idaresindeki askeri kamyonetin yoğun sis nedeniyle tıra çarpması sonucu olay yerinde şehit düşen Halil Seltan’ın naaşı Hatay Dörtyol’a, Şehit Harun Uğur’un naaşı ise memleketi Malatya’ya uğurlandı.

Şehit askerler için Konya Havalimanı’nda düzenlenen törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, İl Jandarma Komutanı Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç ile askeri ve sivil erkan katıldı.

Şehitlerin özgeçmişlerinin okunması, dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından şehitlerin cenazeleri aynı askeri uçakla memleketlerine gönderildi.

Bekar ve 6 kardeşten en küçüğü olduğu öğrenilen 21 yaşındaki Dörtyollu Şehit Piyade Er Halil Seltan’ın naaşının bugün ikindi namazına müteakip Dörtyol Mezarlık Kompleksi’nde kılınacak cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.