İskenderun’daki okullarda ‘KAN’panya Var!

Hatay Valiliği, Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı işbirliğiyle ‘İyilik sensiz olmaz Kan Dostum’ sloganıyla tüm okullarda hayata girecek olan “Okulumda KaN’panya Var” etkinliği İskenderun’da da start aldı.

İlk durağı İskenderun Rotary Ticaret Anadolu Meslek Lisesi olan etkinlik, İskenderun Barbaros Kız Meslek Lisesi, İskenderun General Şükrü Kanadlı İlkokulu ve İskenderun Cumhuriyet İlkokulu’nda da hayata geçti.

Öğrenciler, veliler, çevre sakinleri ve eğitimcilerin yoğun ilgi gösterdiği “Okulumda KaN’panya Var”  adlı kan bağışı etkinliğine İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, Kızılay yetkilileri ve okul müdürleri de kan bağışıyla destek oldu.

İskenderun Rotary Ticaret Anadolu Meslek Lisesi’nde düzenlenen etkinlik İskenderun General Şükrü Kanadlı İlkokulu öğrencilerinin sunduğu ‘Kızılay’ adlı gösteri ve Cumhuriyet İlkokulu Öğrencilerinin hazırlamış oldukları resim sergisi ile devam etti.

Etkinliğin sonunda İskenderun Rotary Ticaret Anadolu Meslek Lisesi’nde Edebiyat Sokağı’nın da açılışı yapıldı.