‘Aziz Nikolaus’ Bayramı’na görkemli kutlama

İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi’nde her yıl Noel öncesi kutlanan  Aziz Nikolaus İsim Bayramı;  görkemli bir ayin, Vakıf Yönetimi tarafından düzenlenen oruç kahvaltısı ve kermes etkinliğiyle kutlandı.

Kilise Önderleri Dimitri Yıldırım ve Nikola Papasoğlu’nun yönettiği, aynı zamanda Noel’in müjdecisi olan isim bayramı ve Pazar Ayinine çok sayıda cemaat üyesi katıldı.

Ayinde verdiği vaazda Aziz Nikolaus’tan bahseden Papaz Dimitri Yıldırım; “Aziz Nikolaus, kilisemizin koruyucusudur. Bu yüzden bugün kilisemizin isim bayramıdır. Her yıl Noel Bayramı öncesi kilisemizde Aziz Nikolaus’un isim bayramını coşku içerisinde kutlarız. Bu bayramlarla birlikte Noel Bayramımızı da coşkuyla kutlamak için hazırlık yaparız” dedi.

Aziz Nikolaus Bayramı, adını taşıyan kilisede kutlandı

Düzenlenen ayin sonrasında bayram kutlamasına katılan cemaat üyeleri, İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakfı’nca düzenlenen kahvaltı ve kermes etkinliğinde buluştu.

Kahvaltı sonrası kısa bir açıklama yapan İskenderun Ortodoks Kiliseleri Vakıf Başkanı Can Teymur, “Aziz Nikolaus Bayramı, kilisemizin bu ismi taşıması açısından önemli bir gündür. Tüm cemaat üyelerimizle birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda kilisemizin isim bayramını birlikte bir kahvaltı etkinliğiyle kutlamak istedik. Bu vesile ile kilisemizin İsim Bayramı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

Noel Kermesine yoğun ilgi

Aziz Nikolaus Bayramı dolayısıyla kilise bahçesinde düzenlenen kermes de kutlamalara ayrı bir renk kattı. Noel Kermesi yeni yıla giriş öncesi tüm cemaat üyelerinin neşeyle karşıladığı bir etkinlik oldu.

Kermese katılan cemaat, sergide satışa sunulan Noel ürünlerini alarak Noel hediyelerini tamamladı.

Kilise bahçesinde düzenlenen kermeste Noel süsleri ile birlikte dini objeler de satışa sunuldu. Satışa sunulan ürünlerin çoğunun el ürünü olması da cemaat üyeleri tarafından beğeniyle karşılandı.