Milli dalgıçtan öğrencilere altın öğüt!

Milli dalgıç Şahika Ercümen, Yayladağı’nda “Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında düzenlenen etkinlikte ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi.

Yayladağı Belediyesi Kültür Merkezi’inde Dr. Hülya Çilekli’nin kanserle konuşmasıyla başlayan etkinliğe Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, Cumhuriyet Başsavcısı Can Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hikmet Bilgil, İlçe Sağlık Müdürü Mesut Alkaç, siyasi parti temsilcileri ve ilkokul öğrencileri katıldı.

Yayladağı Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte Rekortmen dalgıç Ercümen, astım hastalığı nedeniyle çocuklukta yaşadığı zorluklardan bahsetti.

Hastalığını spor ile yendiğini anlatan Ercümen, “Hastalık nedeniyle evden dahi çıkamazken, dünyanın her yerine tek başına gidip, tek nefeste 6 metre nefes tutabilen 110 metreye dalabilen çocuğa dönüştüm. Sporun benim yaşantımı değiştirdiği gibi başkasının hayatını da değiştirmesini çok istiyorum. Sporcu olmanıza gerek yok. Rekorlar kırmanıza gerek yok. Sizin için isteğim, düzenli spor yapmanızdır” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Yalçın da böyle anlamlı bir etkinlikte kendilerini yalnız bırakmayan Ercümen’e teşekkür etti.

Ercümen, etkinlik kapsamında yapılan resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.