Başkan Tosyalı gününü öğretmenlere ayırdı

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle ilçe genelinde eğitim veren tüm öğretmenler için hazırlattığı hediye paketlerini okul idarecilere teslim etti.

Temsili olarak bazı okulları da bizzat ziyaret ederek öğretmenlere hediyelerini takdim eden Fatih Tosyalı, gününü öğretmenlere ayırarak eğitime ve öğretmenlere verdiği değeri bir kez daha ortaya koydu.

24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen programda ilçede görev yapan tüm öğretmenlere dağıtılmak üzere hediyelerini okul idarecilerimize teslim ettikten sonra sahaya inen Başkan Tosyalı, Namık Kemal Ortaokulu ve Mithatpaşa İlkokulu’nda öğretmenlerle biraraya geldi. Öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü tek tek kutlayan Başkan Tosyalı, Sözü onlara bırakarak onların ihtiyaçları ve istekleri dinledi, çözümü konusunda da istişarelerde bulundu.

Öğretmenlerin dünyanın en kutsal mesleğini yaptıklarını söyleyen Başkan Tosyalı, “Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu kutsal görevi yerine getirirken şehit düşen ve hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor; geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum. Öğretmen ham maddeyi işleyen bir sanatkardır. Sizlerin işlediği bu cevherler, geleceğin belediye başkanları, kaymakamları, öğretmenleri, idarecileri olacak, ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine yükseltecekler. Biz de eğitime işte bu yüzden büyük önem veriyoruz”