Hatay’da öğretmenlere özel kutlama

Hatay Valisi Rahmi Doğan, 24 Kasım Öğretmen Günü dolayısıyla Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda emekliye ayrılan öğretmenlere şeref belgelerini dağıttı.

Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Antakya Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören, Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve il protokolünün de eğitim ordusunu yalnız bırakmadığı törende günün anlam ve önemine dair şiirler okundu, öğretmenlerin oratoryo gösterisi ve öğretmenler korosu büyük beğeni topladı.

‘Hepimiz, öğretmenlerimizin gösterdiği yoldan geçtik’

Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ebediyete intikal eden tüm öğretmenlere de Allahtan Rahmet dileyen Vali Doğan, ” Hepimiz öğretmenlerimizin gösterdiği yolda, yol aldık ve bugünlere geldik. Bugün sizlerin yetiştirmiş olduğu öğrenciler, farklı sektörlerde, farklı alanlarda ülkeye, millete, devlete hizmet ediyorlar. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti bilimde, sanatta, sanayide, tarımda ve her alanda gelişmiş ülkelerle yarışabiliyorsa, burada sizlerin yetiştirdiği öğrencilerin emekleri var. Bugün Türkiye 480 bin kilometrekarelik bir coğrafyada, bölgesinde güçlü bir ekonomiyse, bunun arkasında irfan ordusu var. Yani sizler varsınız. ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen bir medeniyetten geliyoruz. Mustafa Kemal Atatürk yeni nesli sizlere emanet etti. Buradan baktığımızda öğretmenlerimize olan şükranlarımız elbette çok fazla. Onların şartlarını iyileştirmek, onların ortamlarını iyileştirmek, onların daha iyi ortamlarda çalışabilmesi için büyük bir gayret gösteriyoruz.  Öğretmenlerimiz, ülkenin en ücra köşelerinde, yolu olmayan, güvenlik sorunu olan bölgelerde görev alarak çocuklarımızı yetiştirmek için gayret gösterdiler. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına Hatay valisi olarak sizlere tekrar şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Hatay’da 23 bin öğretmen var!

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’te, Hatay genelinde 23 bin öğretmen ve yaklaşık 420 bin öğrenciyle yoğun bir şekilde eğitim öğretimin sürdüğünü söyledi.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda birlik ve beraberlik içinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirten Büyük, “Eğitimde başarı noktasında bir bütünlük içerisinde çalışıyoruz. Eğitim camiası olarak, hep birlikte ilimizi ülkemizi daha güçlü yarınlara birlikte taşıyacağız. 24 Kasımlar hiç bitmeyecek. Çünkü öğretmenler sabah evden çıkar işe değil, öğretmen olarak okula gideriz. Çocuklarımızla buluşmaya gideriz ve geleceğimizi şekillendirmeye gideriz. Tüm çalışan öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Öğretmenlere hizmet şeref belgesi

Törende mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Hilmi Bağeken, emekli öğretmenler adına da emekli öğretmen Hasan Doğru’nun konuşmasının ardından, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti. Törende emekli öğretmenlere hizmet şeref belgeleri verildi.