Öğretmenler Günü arifesinde güzel kutlama

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla okul idarecileri ve öğretmenlerle kahvaltıda buluştuktan sonra, Kılıç Ali Paşa İlkokulu’nda Kibar Holding tarafından oluşturulan Ana Sınıfı’nın açılışını gerçekleştirdi.

İskenderun Belediyesi ev sahipliğinde Doğan Restaurant Cafe’de düzenlenen kahvaltıya Kaymakam Demiryürek’in yanısıra Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz ile eğitim camiası katıldı.

‘Öğretmen, kendini insan yetiştirmeye adar’

Kaymakam Demiryürek, öğretmenliğin dünyadaki en onurlu mesleklerin başında geldiğini belirterek, “Öğretmenlik bütün mesleklerin temelidir. Toplumda saygın meslekler edinmiş olan şahısların hepsi kendini insan yetiştirmeye adamış bir öğretmenin eseridir. Eğitim ordumuzun yüklendiği sorumluluk öylesine önemlidir ki yoğurup şekillendirdiği nesillerin başarı veya başarısızlıklarında öğretmenlerimizin verdiği eğitimin izleri görülecektir. Kendisini mesleğine adamış öğretmenlerimiz var oldukça eğitim ve öğretimde arzu ettiğimiz noktalara kısa sürede ulaşacağımızdan hiçbir şüphe duymuyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi ve eğitimcilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm eğitim çalışanlarımızın 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

‘Öğretmenlik sadece bilgi aktarma işi değildir’

Geleceği fert fert inşa eden tüm öğretmenlere şükranlarını sunan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise, “Öğretmen, memleketin dört bir yanında tüten eğitim ocaklarının ateşidir. Bu ocaklarda insan yetiştirmek gibi yüce bir gayeye ömrünü adayan öğretmenler mesleklerin en kutsalını icra etmektedir. Öğretmenlik sadece bilgi aktarma işi değildir. Öğretmen, hâli ve tavrıyla, örnekliğiyle değerlerimizi, irfanımızı gençlerimize aktarmasıyla da çok kıymetlidir.  Millet Mektepleri’nin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, fert fert nesiller yetiştirerek geleceğin Türkiye’sini inşa ve ihya eden öğretmenlerimize milletçe şükranlarımızı sunuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmendir” diyen Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve şehit öğretmenlerimiz olmak üzere ebediyete irtihal etmiş bütün öğretmenlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, tüm meslektaşlarımın Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.                                         

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da, belediye olarak her zaman eğitim camiasının yanında olduğunu belirterek, katılımlarından dolayı teşekkür etti.