Hatay’da Aferez ve Trombosit Kan Merkezi açıldı

Hatay’a Aferez ve Trombosit Kan Merkezi’nin açılışı için gelen Türk Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı,  Reyhanlı’da düzenlenen muz hasadı programına da katıldı.

Atatürk Caddesi’nde hizmete giren Aferez ve Trombosit Kan Merkezi’nin merkezin açılışında konuşan Saygılı, Hatay’ın kan bağışı konusunda Türkiye ortalamasının üzerinde bir il olduğunu belirtti.

Kentte hizmete giren Aferez ve Trombosit Kan Merkezi sayesinde artık orak hücreli anemi, Akdeniz anemisi ve kanser hastalarının aferez ve trombosit ihtiyacını karşılamak için başka illere gitmesine gerek kalmadığını söyleyen Saygılı, “Bölgemizde 26 hastanemiz var. Bu hastanelerimizden yıllık ortalama 60 bin üniteyi aşkın kan toplanıyor ve kendi ihtiyacını karşılayan bir kent haline geldi Hatay’ımız” dedi.

Türk Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, konuşmaların ardından Defne Kaymakamı Kadir Okatan, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit Bal, Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kudret Özbakış ile birlikte merkezin açılış kurdelesini kesti.

Yılda 20 ton muz hasadı

Reyhanlı’da Türk ve Suriyelilerin meslek edinmeleri ve kendi geçimlerini sağlayacak düzeye gelmeleri için hazırlanan “Geçim Kaynağı Geliştirme Projesi” çerçevesinde oluşturulan muz seralarında düzenlenen hasat programına katılarak, muz hasadı yapan Saygılı, bu yıl 20 tona yakın muzun hasat edileceğini söyledi.

Üretilen muzların Hatay’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını ifade eden Saygılı, “Muzları, Hatay’ın 15 ilçesindeki dezavantajlı kıymetli hemşehrilerimize ulaştıracağız. Merkezin kazandırılmasına katkısı olanlara teşekkür ederiz” dedi.

81 ildeki 22 toplum merkezinin önemine değinen Saygılı, bu merkezlerde meslek edinilmesine katkı sunulduğunu belirtti.

İskenderun Kaymakamı Kızılay Dostu

Türk Kızılay Genel Sekreteri Saygılı, daha sonra olan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’i ziyaret ederek, Kızılay’ın etkinlik ve faaliyetlerine verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Kaymakam Demiryürek için ‘Kızılay Dostu’ ifadesini kullandı.

Türk Kızılay Genel Sekreteri Yusuf Ramazan Saygılı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde Türk ve Suriyelilerin meslek edinmeleri ve kendi geçimlerini sağlayacak düzeye gelmeleri için hazırlanan “Geçim Kaynağı Geliştirme Projesi” çerçevesinde oluşturulan muz seralarında düzenlenen hasat etkinliğine katıldı. ( Cem Genco – Anadolu Ajansı )