Milli Eğitim Bakanı’ndan Hatay’a ayrıcalık!

Bir dizi ziyaret ve programlara katılmak üzere Hatay’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Hatay Milletvekilleri tarafından Hatay Havalimanı’nda karşılandı.

Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Abdulkadir Özel, Sabahat Özgürsoy Çelik ve protokol üyeleri ile birlikte ilk ziyaretini Hatay Valiliği’ne yapan Bakan Özer, Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Valilikte düzenlenecek olan Hatay İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı’nın ardından Hatay’a önemli müjdeler vereceğini söyledi.

Hatay’ın kendisi için çok ayrıcalıklı bir il olduğunu söyleyen Bakan Özer, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak sürekli sahadayız. Eğitim kalitesini daha iyi noktalara taşımak için illerimizi, ilçelerimizi geziyoruz. Bugün Hatay’dayız. ‘Hatay’daki yatırımları daha iyi nasıl yapabiliriz?’ diye ayrıntılı bir değerlendirme toplantısı yapacağız. İnşallah değerlendirme sonrası Hatay’a müjdelerimiz olacak. Hatay bende yeri çok ayrı illerden bir tanesi. Bakan yardımcısıyken de Hatay’a gelmiştim. Hatay, mesleki eğitimde Türkiye’de öncü atılımların yapıldığı bir il. Eğitimde kalite noktasında çok önemli projelere imza atan bir il. Solunum cihazı, maske üretimi ve CNC tezgahların üretilmesinde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdi. Hatay’daki kapsamlı bir ziyaretimizde Kırıkhan Fen Lisesi’nin temelini atacığız, Payas’a ve İskenderun’a gidecez. Kapsamlı ve verimli bir ziyaret olacak” dedi.

‘Hiçbir saldırı, bizi geleceğe kutlu yürüyüşümüzden geri adım attıramaz”

Taksim’de gerçekleşen terör saldırısına da değinen Bakan Özer, “Dün, İstanbul Taksim’de bir terör saldırısıyla sarsıldık. 6 şehidimiz var, 81 vatandaşımız yaralandı. Hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu aziz milletiyle birlikte geleceğe doğru emin adımlarla kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Hiçbir saldırı bu yürüyüşten geri adım atmasına vesile olamayacaktır, yıldıramayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu coğrafyada yaşamanın bedelini geçmişte ödemiştir, şimdi de ödemektedir, yarın da ödeyecektir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti binlerce yıl nasıl bu topraklarda yaşadıysa bundan sonrada yaşamaya devam edecektir. Milletimizin başı sağolsun” dedi.