Hatay’da Türkiye Yüzyılı logosu ormana nakşedildi!

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü, 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Günü’nde il genelindeki 19 ayrı lokasyonda eş zamanlı olarak 32 bin 630 adet fidanın toprakla buluştuğunu açıkladı.

Hatay Valisi Rahmi Doğan himayelerinde Türkiye Yüzyılına Nefes olacak fidanları Hatay’ın bereketli toprakları ile buluşturup, güçlü yarınlara katkı sağlayan 7’den 77’ye yüzlerce vatandaş daha yeşil bir vatan için seferber oldu. ‘Türkiye Yüzyılı’ logosunun fidanlarla toprağa resmedildiği Karlısu Mahallesi’nde gölet üzerinde bulunan ormanlık alanda Vali Doğan himayesinde yaklaşık 2 bin fidan dikildi.

Hatay Orman Bölge Müdürlüğü’nden ağaçlandırma kampanyası ile ilgili yapılan açıklamada, “Bölge Müdürlüğümüzün kuruluşunun 1.yıldönümünde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlemekten dolayı hem mutlu hem de gururluyuz. 11 Kasım Millî Ağaçlandırma Gününde eş zamanlı olarak Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan beyin himayelerinde Hatay Orman Bölge Müdürlüğü olarak 19 ayrı lokasyonda eş zamanlı olarak 32 bin 630 adet fidanı toprakla buluşturduk. ilimizdeki dikim etkinliği alanlarımızda bize eşlik edip köklü Türkiye’nin güçlü yarınlarına  ve Türkiye Yüzyılına Nefes olan Hatay’a teşekkürler. ‘Kıyamet kopacağını bilseniz dahi, elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen bir Peygamberin ümmeti olarak biz de diyoruz ki ilimiz ve Yeşil Vatanımız için ne kadar fidan dikilmesi gerekiyorsa daha fazlasını dikeceğiz” ifadeleri yeraldı.