İskenderun’a ‘Özel’ müjdeler!

AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Belediyesi tarafından 4’ncüsü düzenlenen Kitap Fuarı’nda Hassa Tüneli ve hızlı tren dahil, pek çok müjde verdi.

Toprakkale-İskenderun arasındaki yolun rehabilitesi için ihale sürecinin başladığını, ihalenin birinci etabı kapsamında Payas-Dörtyol ayrımından İskenderun’a kadar olan 16,8 kilometrelik yolun asfaltla yenileneceğini belirten Milletvekili Özel, ihalenin bu yıl bitmeden yapılacağını söyledi.

Söz konusu yolun İskenderun’un hakkı olduğuna değinen Özel, “Geciktik özür diliyoruz. Hemşehrilerimiz haklarını helal etsinler” dedi.

Amanos Tüneli ve hızlı tren birleşti!

Amanos Tünelinde tüp geçitlerin belirlenmesinde araziyi nakış nakış işlediklerini, bilimsel olarak tünelin en uygun şekilde iki tüpünün nereden geçeceği konusunda hassasiyetle çalışıldığını da vurgulayan Milletvekili Özel, raylı tren sisteminin de bu güzergahlarda kurulacağını aktardı.

“Hızlı tren neden Hatay’ı teğet geçti?” şeklindeki eleştirilere teşekkür eden Özel, “Biz o sese kayıtsız kalamazdık. Onun için her iki açıdan da gerek ovaya, gerek Adana üzerinden İskenderun’a inecek hattı birbirine bağlayacak raylı sistemi de o tüplerden birinin içerisine özenle yerleştirdik. Altyapı Genel Müdürlüğümüz bu çalışmayı tamamladı ve bu yıl içerisinde hazine kaynaklarıyla ihaleye çıkarılması için son sürat ve gayretlerimizi devam ettiriyoruz” derken, yapılan her eleştiriyi dikkate alarak, sonuca nezaket, demokratik şuur ve bilimsellik ile ulaşmaya çalıştıklarını anlattı.

Milletvekili Özel ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in de İskenderun Lisesi’nin yerini incelemek, nihai sonuca ulaştırmak ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Pazartesi günü İskenderun’a geleceğini de sözlerine ekledi.