Hatay’da hayat durdu!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84. yıl dönümü dolayısıyla Hatay’da düzenlenen anma programı Atatürk Anıtına Çelenk sunumuyla başladı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende Hatay Valisi Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı 2. Hudut Alay Komutan Vekili Piyade Albay Selamettin Beşbaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş Ata’nın huzuruna çelenk bıraktı.

Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’yi gösterdiğinde sirenler eşliğinde Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

Program, Vali Doğan’ın anıt şeref defterini imzalamasının ardından, Hatay Valiliği Meclis Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Vali Doğan, bugün herkese düşen görevin Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirlerine ve ideallerine sarılarak ülkeyi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak olduğunu belirterek, “Atatürk; sadece milletimizin değil, ileri görüşlülüğü, barışçıl kimliği ve engin düşünceleriyle tüm dünyanın sevgisini ve saygısını kazanmış bir liderdir. Milletimize önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi ile hür yaşama kararlığındaki Türk Milletini aydınlık günlere kavuşturan ve ‘Bu benim en büyük eserimdir’ dediği Cumhuriyet’i kurarak milli iradeyi hakim kılan Atatürk, ülkemizin her yönden muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için ömrü boyunca mücadele içerisinde olmuştur. Bugün bizlere düşen ise, aziz Atatürk’ün gösterdiği istikâmet doğrultusunda Cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine, fikir ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, ülkemizi hak ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, O’na, kahraman silah arkadaşlarına, aziz Şehitlerimize ve ebediyete intikal eden şanlı Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.