TÜBİTAK’tan Hatay’a birincilik ödülü

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca düzenlenen 16. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda birincilik ödülüne layık görülen 10 projeden biri Hatay’dan.

Diyarbakır’da düzenlenen ve 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Dil ve Edebiyat tematik alanında Hatay’a ödül kazandıran okul ise Hatay Bilim ve Sanat Merkezi oldu.

Ekolojik denge, gıda güvenliği, tarım ve hayvancılık teknolojileri, dijital dönüşüm, sağlık ve biyomedikal cihaz teknolojileri, afet yönetimi, havacılık ve uzay ve sürdürülebilir kalkınma gibi araştırma projelerinin değerlendirildiği yarışmada Hatay Bilsem öğrencileri Duru Bilgil ile Hena Su Duman, ‘Okumaya Engel Yok Materyal ve Mobil Uygulama Tasarımlarıyla Hafif Ve Orta Zihinsel Engelli Öğrencilere İlk Okuma-Yazma Ve Temel Türkçe Öğretimi’ projeleriyle birincilik ödülü aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla genç bilim insanların projelerinin ödüllendirildiği törende Mustafa Kemal Kalkan danışmanlığındaki Hataylı dahilere ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal takdim etti.