İl müftülüğünde deprem paniği!

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde ülke genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen “Deprem Anı, Çök Kapan Tutun ve Tahliye Tatbikatı” Hatay İl Müftülüğü’nde de gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü binasında yapılan tatbikatı Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, AFAD İl Müdür Vekili Kürşat Biter, AFAD Eğitim Şube Müdürü Ayşe Kılınçoğlu da takip etti. Tatbikatta, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi öğrencileri ve AFAD gönülleri de hazır bulundu.

Sirenin çalınmasıyla başlayan tatbikat, İl Müftülüğü personelinin  deprem sırasında hayati öneme sahip “çök, kapan ve tutun” uygulaması yapması, binada bulunanların tahliye edilmesi ve toplanma alanına götürülmesiyle son buldu.

Herhangi bir doğal afetle karşılaşıldığında hazırlık seviyesinin en üst düzeyde olmasının önemine değinen değinen AFAD İl Müdür Vekili Kürşat Biter, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için ülkede ilk kez tüm vatandaşlarımızın katılımıyla 12 Kasım saat: 18.57’de aynı gün, aynı saatte; ‘ÇÖK – KAPAN- TUTUN- DEPREM ANI TATBİKATI’ yapılacağını söyledi.