Bu Korolar Festivali kaçmaz!

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek, önümüzdeki hafta sonu İskenderun’da ilk kez düzenlenecek olan 1. Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivali ve Müzik Üstadı Ahmet Öz anısına yapılacak olan ‘Beste Yarışması’ ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Başkan Yardımcıları Fatin Bereketoğlu ve Fatih Demirel, İskenderun Deniz Çağdaş Musiki Derneği Başkanı Mehmet Kuseyirli ve Arsuz Kültür Sanat İletişim Ve Müzik Derneği Başkanı Hakan Mazman’ın da eşlik ettiği İGC ziyaretinde Teymur, 3 gün boyunca gerçekleşecek olan Korolar Festivali’ne herkesi davet ederken, İskenderun’a adeta müzik şöleni yaşatacaklarını ifade etti.

“Çok renkli bir etkinlik bizleri bekliyor”

Üç gün sürecek olan etkinlik hakkında bilgiler veren Teymur, “Kentimizde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği’nin birlikte icra edileceği çok güzel bir şölen yaşayacağız. 4 Kasım Cuma günü başlayacak festivalimizde 300’e yakın misafirimizi İskenderun’da ağırlayacağız. İskenderun’daki korolarla birlikte kişi sayımız 400’ü bulacak. TRT’de hocalık yapmış olan çok değerli misafirlerimiz de bizlerle olacak. 4 Kasım Cuma günü Saat 13.00 itibariyle programımız Belediye Kültür Sarayı’nda başlayacak. O gün akşama kadar her koro programlanan şekilde 20’şear dakikalık bir konser verecek. 5 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da tüm misafirlerimizle birlikte Ata’nın huzurunda çelenk sunma programımızı gerçekleştireceğiz. Bu törenin ardından kortej halinde Doğan Gazinosu’na kadar yürüyüp, burada bir açılış kokteylimiz olacak. Açılış kokteylinin ardından Belediye Kültür Merkezi’ne geçip 20’şer dakikalık konser etkinliklerine devam edeceğiz. 18.00’dan sonra TRT Sanatçımız Çiğdem Gürdal’ın bir saatlik performansı olacak. Etkinliğimizin son bulmasının ardından Akşam Ramada Otelde bir Gala gecemiz olacak. 6 Kasım Pazar günü sabah saat 9.00’dan 18.00’e kadar gelen misafirlerimiz için serbest bir zaman dilimi sonrasında akşam saat 20.00’de Belediye Kültür Sarayı’nda bir araya gelip ‘Beste Yarışması’nın finali yapılacak. Kentimize gelen misafir korolarımızın solistleri seçtikleri birer parçayı seslendirecekler ve jüri üyelerimiz onları değerlendirecekler. Bildiğiniz gibi ‘Beste Yarışmaları’ bu tür etkinliklerde çok önem kazanıyor. Çünkü TRT repertuarına girebilmek için bu tür bestelerin ödül almış olması gerekiyor. Kültür Sarayımızdaki etkinliğimiz halka açık şekilde olacak. Talep çok alan dar. Ancak elimizdeki mevcut alanda etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Bu etkinlik bize gösterdi ki; İskenderun’a hakikaten kültür ve sanat anlamında bir Kültür Sanat Merkezi gerekiyor. Belediye Başkanımız Fatih Bey de bunun sözünü verdi. Kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.