Cumhuriyet Bayramı böyle kutlanır!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’ncu kuruluş yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İskenderun’da büyük bir coşku ve heyecanla kutlandı. İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in bayraklarla süslenen kaymakamlık binasında tebriklerin kabulüyle başlayan törenler, daha sonra Anıt Alanı’nda tören geçidiyle devam etti. Cumhuriyet heyecanının zirveye çıktığı törenlerde, İskenderun İlçe Jandarma Asayiş Komando Birlik Komutanlığı’nın Tüfekli Hareketler Gösterisi ilgiyle izlenirken, uzun süre alkışlandı.

Atatürk Anıt Alanı’nı dolduran coşkulu kalabalıkla kutlanan törenlere CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, , İskenderun 39 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Haytaz, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek başkanları, öğrencileri, öğretmenler ve coşkulu bir kalabalık katıldı.

İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı ve İskenderun 39 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hakan Tutucu’nun halkın bayramını kutlamasıyla devam eden tören şenlikleri daha sonra Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal marşının okunmasıyla sürdü.

 “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun”

 Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Cumhuriyet’in önemine dikkat çekerek, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, necip milletimizin fedakârlığıyla kazanılan Kurtuluş Savaşı Destanı’nın ardından kurulan ve azmin, fedakârlığın, kararlılığın, birlik ve beraberliğimizin eşsiz bir timsali olan Cumhuriyetimizin 99. Yıldönümünü kıvanç ve coşkuyla idrak ediyoruz. Aziz Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesi olan Cumhuriyetimiz, farklı kültür, inanç ve düşüncelerin teminat altına alınarak birlikte yaşama idealimizin kaynağı olmasının yanı sıra ülkemizi dünya milletler liginde seçkin bir yerde tutabiliyor olmamızın da rehberi konumundadır. Bu manada güzide ülkemizin, demokratik devlet idaresi, gelişen ekonomisi, güçlü ordusu ve nitelikli insan kaynağı ile uluslararası alanda giderek daha saygın bir konuma geldiği aşikârdır. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması hedefi doğrultusunda; Devlet ve Millet olarak bıkmadan, yorulmadan, azim ve gayretle çalışacağımızdan zerre-i miskal kadar şüpheniz olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, mukaddes vatan topraklarımızın bütünlüğü ve necip milletimizin selameti uğruna feda-ı can eden tüm aziz şehitlerimizi ve şehadete şahitlik eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum. Ruhları Şâd Olsun. Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından kutlama şenlikleri; şiirlerin okunması, Sahil MTAL Uygulama Anaokulu Öğrencilerinin ‘Cumhuriyet Çocukları’ Ront Gösterisi, Halk Oyunları Gösterisi, Mehteran Takımı Marş eşliğinde yürüyüş, İskenderun İlçe Jandarma Asayiş Komando Birlik Komutanlığı Tüfekli Hareketler Gösterisi ve İskenderun’da eğitim veren resmi ve özel okulların geçişi ile sona erdi.