99 yıl önceki aynı ruh ve aynı heyecan…

Cumhuriyetin 99. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla İskenderun Anıt Alanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde bayram coşkusu iyice hissedildi. 

Bugün Ata’nın huzuruna Çelenk sunumuyla başlayan törenler, yarın(29 Ekim 2022 Cumartesi) sabah saat 9.00’da Kaymakamlık binasında tebriklerin kabulü ve saat 9.30 da geçit töreni nin ardından gün boyu devam edecek.

İskenderun Atatürk Anıt Alanı’na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediyesi çelenklerinin sunulduğu törene CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39’uncu Mknz. P.Tug. K. (Garnizon Komutanı) Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emin Ünalan, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Tolga Depçi, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, iş insanları, siyasi ve askeri erkan, gazi ve şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenler, daha sonra Cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İskenderun Kapalı Spor Salonu’nda ödüllerin takdimi ile devam etti.