İskenderun’a müzikte de ‘CAN’ kattı!

İskenderun Belediyesi Musiki Derneği Başkanı Can Teymur, 1. Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivali ile müzik üstadı Ahmet Öz’ü sanatla anmak adına düzenlenecek TÜMFED 1. Beste Yarışması Finalinin İskenderun’da yapılacağını söyledi.

Türk Musikisi Federasyonu(TÜMFED), İskenderun Belediyesi ve İskenderun Belediyesi Musiki Derneği’nin ortak organizasyonunda ilçemizde ilk kez düzenlenecek müzik festivalinde biri KKTC, 14’ü de Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere 15 musiki derneğinin çeşitli konserlerle müzikseverlere çok özel bir deneyim sunacağını ifade eden Teymur, 4-5 Kasım tarihleri arasında İskenderun Belediye Kültür Sarayı’nda ücretsiz olarak düzenlenecek konserlere herkesi davet etti.

Ahmet Öz Anısına düzenlenen ve Çiğdem Gürdal ile Çiğdem Yarkın’ın konuk sanatçılar olarak katılacağı TÜMFED 1. Beste Yarışması Finali’nin ise 6 Kasım Pazar günü yapılacağını belirten Teymur, “İskenderun Belediyesi Musiki Derneği olarak müzik, kültür ve sanat adına İskenderun’da güzel çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda değerli sanatçılarımız ve korolarımızın katılacağı ‘1. Uluslararası Türk Müziği Korolar Festivali’ için bizlerden desteğini esirgemeyen İskenderun Belediye Başkanımız M. Fatih Tosyalı’ya, TÜMFED Başkanımız Hasan Kaya, festival komitesi ve emeği geçen tüm dostlarımıza teşekkür ederiz. Ülkemizdeki pek koroyu ve müzisyeni buluşturacak olan festivalin yanısıra, derneğimize büyük katkılar sunan büyük üstat Ahmet Özü anacağımız beste yarışması finalinde tüm dostlarımızı İskenderun’da ağırlamaktan ve müzik dolu günleri hep birlikte yaşamaktan büyük bir mutluluk duyacağız” dedi.