Bahçeşehir’den 29 Ekim Fener Alayı çağrısı!

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü, Cumhuriyet’in 99. yılı kapsamında gerçekleştireceği fener alayı yürüyüşü ile İskenderunlulara bayram coşkusunu doyasıya yaşatacak. 28 Ekim Cuma günü bando ve marşlar eşliğinde, meşaleler ve bayraklarla İskenderun Atatürk Caddesi Park Forbes AVM önünden(Atakaş Cami civarı) başlayıp Atatürk Anıtı önünde son bulacak olan fener alayında, Bahçeşehir Koleji öğrenci ve öğretmenleri’Ne senden vazgeçeriz, ne eserinden’’ diyerek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatük’ün izinde olduklarını haykıracak.

Bahçeşehir Koleji İskenderun Kampüsü’nden İskenderun Halkına’da fener alayı yürüyüşüne davet yapılan açıklama şöyle, “Bahçeşehir Koleji olarak eğitim anlayışımızın temelinde “yaparak-yaşayarak öğrenme” vardır. Bu amaçla akademik eğitimin yanı sıra ” bilimsel projelere, sosyal ve kültürel etkinliklere, sosyal sorumluluk çalışmalarına” yoğun olarak yer veriyoruz. Ayrıca çocuklarımıza bir yandan çağımızın gerektirdiği donanımı vermeye çalışırken, diğer yandan da “Bizi biz yapan temel değerlerimizi” kazandırmaya çalışıyoruz. Bu değerlerimizden biri de Milli Bayramlarımızdır. ‘’29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı’’ kutlama etkinlikleri çerçevesinde sizlerle birlikte, İskenderun Sahilinde ‘’NE SENDEN VAZGEÇERİZ, NE ESERİNDEN’’ diyerek, bir Fener Alayı düzenlemek için hazırlıklara başladık. Fener Alayına, öğrencilerimiz ve aileleri, öğretmenlerimiz ve personellerimiz ile aileleri, yani Büyük Bahçeşehir Ailesi olarak katılacağız. Fener Alayı için ilgili resmi makamlardan gerekli izinler alınmıştır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99.yılında, Fener Alayımız, 28 Ekim Cuma günü saat: 19.00’da İskenderun sahili Atatürk Caddesi Park Forbes AVM önünden (Atakaş Cami civarı) başlayacak ve İskenderun Atatürk Anıtı önünde son bulacaktır. Anıt Alanındaki program ise ” saygı duruşu, İstiklal marşı, günün anlam ve önemini ifade eden konuşma, şiir okunması ve bando gösterisi” ile sona erecektir.

Fener Alayı kortejimizde “En önde Okul Bando Takımımız, sonra sırasıyla büyük boy Türk Bayrağı taşıyan öğrenciler, büyük boy Atatürk posteri taşıyan öğrenciler, Atatürk ve Cumhuriyetle ilgili sözlerden oluşan döviz ve pankartları, bayrak ve balonları taşıyan öğrenciler ile katılan aileler’’ olacaktır. Başta çocuklarımız olmak üzere, hepimiz için unutulmaz bir Cumhuriyet Bayramı kutlaması olmasını diliyor, Cumhuriyet Bayramımızı en içten dileklerimizle kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

Fener Alayında kıyafet olarak, Türk Bayrağı tişörtü, Atatürk tişörtü, kırmızı- beyaz kıyafetler tercih edileceği belirtildi.