Maden faciasında can kaybı 41’e yükseldi

Bartın’da maden ocağında meydana gelen patlama sonrasında hayatını kaybeden işçilerin sayısı 41’e yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde dün saat 18.15 sıralarında yer altında meydana gelen maden faciasının yaşandığı Bartın’a giderek incelemelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 41’e çıktığını, yürütülen soruşturmalar sonucunda patlamanın sorumlularının bulunacağını söyledi.

Madenden yaralı olarak kurtulan ve hâlen tedavisi süren çalışanlara acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Devletimiz, madenin eksi 300 ve eksi 350 kotlarında yaşanan patlamanın hemen ardından tüm kurumlarını seferber etmek suretiyle kaza mahallindeki çalışmalara başlamıştır. Bir yandan arama kurtarma faaliyetleri yürütülürken, bir yandan da yaralı işçilerimiz ambulans, helikopter ve uçak ambulanslarla çeşitli illerimizdeki sağlık kuruluşlarımıza nakledilmiştir. Türkiye Taşkömürü İşletmeleri’nden AFAD’a ve belediyelere kadar tüm kurumlarımız, bir an önce işçilerimize ulaşmak için adeta zamanla yarışmışlardır. Maden şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak, bu devletin ve onun en yüksek temsilcisi olarak bizim boynumuzun borcudur. Rabbimden ülkemizi her türlü kazadan, beladan, afetten muhafaza eyle. “

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da altısı İstanbul’da, beşi Bartın’da olmak üzere 11 yaralının hastanelere kaldırıldığını, Bartın’daki yaralılardan birinin taburcu olduğunu söyledi ve ekledi: “110 madencimizden 58’i kurtarılmış oldu.”