Yerelden Dünyaya Açılan Kapı: Hatay Coğrafi İşaretler ve Güvenli Gıda Zirvesi, gastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerine evrensel bir bakış açısıyla dikkat çekti.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, Hatay KAGİD, Spark Türkiye ve Güvenilir Ürün Platformu organizasyonu ile Antakya’da düzenlenen ve kentin coğrafi tescil alan ürünleri hakkında bilgiler verilen zirveye sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, akademisyenler, yazarlar ve gastronomi uzmanları katıldı.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, 2008 yılında başladıkları coğrafi işaret serüveninde emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.
İlk müracaatlarının Antakya künefesi olduğunu hatırlatan Çinçin, “Süreç ilerledikçe de üzerimize düşen görevleri yapmaya çalıştık. Bu süreçte bekleyen coğrafi başvurularımız ise Hatay biber salçası, nar ekşisi, halhalı zeytini, zahter, barburi üzümü diye sıralanıyor. Çok şanlı, zengin bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyada yapacak çok işimiz var. ATSO olarak bizim tek başımıza enerjimiz yetmeyebilir, diğer kurumların da coğrafi işaret konusunda ciddi çalışmaları var” diye konuştu.