Hatay’da 3 ilçede kaçakçılık operasyonu

İskenderun, Dörtyol ve Antakya’da kaçakçılık olaylarının önlenmesi amacıyla yapılan çalışmalarda durdurulan 3 ayrı araçta gümrük kaçağı 905 bin 500 makaron (filtreli sigara kağıdı), 1180 paket gümrük kaçağı sigara ile 270 kilogram tütün ele geçirildi.

İlçe Emniyet Ekipleri, kaçak ürün bulundurulduğu ihbarı üzerine İskenderun Denizciler Mahallesi, Dörtyol Sanayi Mahallesi ve Antakya Akasya Mahallesi’nde durdurulan araçlarda ve sürücülerin ikametlerinde arama yaptı.

İskenderun Denizciler Mahallesinde durdurulan bir araçta yapılan aramada 900.000 adet gümrük kaçağı makaron ele geçirilirken, araç sürücüsü O.G. hakkında adli işlem yapıldı.

Antakya Akasya Mahallesi Şükrü Balcı Caddesi üzerinde durdurulan H.Y.’nin sevk ve idaresinde bulunan 31 plakalı motosiklette ve şahsın ikametinde yapılan aramada; 1180 paket gümrük kaçağı sigara, 5500 adet doldurulmuş makaron ele geçirildi.  Olayla ilgili yakalanan H.Y. hakkında 5607 SKM suçundan adli işlem yapıldı.

Dörtyol Sanayi Mahallesi’nde durdurulan 02 plakalı araçta da arama yapan ekipler 270 kilogram kıyılmış tütün ele geçirirken, olayla ilgili olarak araç sürücüsü N.K. hakkında 4733 Sayılı Kanuna Muhalefetten 11.500 TL idari para cezası uyguladı.