Osmaniye OSB, miniklerin geleceğine temel attı!

Yenilikçi uygulamaları ve iş modelleriyle dikkat çeken Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi(OOSB)’ni ziyaret eden minik öğrenciler, fabrikaların üretim aşamalarının yanında Türkiye’de bir ilk olan muz serasında da incelemelerde bulundu.

OOSB Müdürlüğü’nün daveti üzerine Büyük Tüysüz İlköğretim Okulu öğrencilerinin gerçekleştirdiği ziyarette, Tosyalı Toyo, Tosyalı Harsco, ArcelorMittal RZK, Crown Bevcan gibi uluslararası sanayi şirketleri ve 7.5 megavatlık GES(Güneş Enerji Santrali)’in de içinde yer aldığı OSB bu kez minik konuklarının geleceğin sanayicileri, ziraat mühendisleri ve girişimcileri olmaları için temel attı.  

Bölge Müdürü Musa Gönül ve ekibinin çocukları balonlarla karşıladığı etkinlikte, OSB hakkında bilgiler edinen ve fabrikaların üretim aşamalarına tanıklık eden  ilkokul öğrencilerinin mutlulukları görülmeye değerdi.

Öğrencileri bilgilendiren Bölge Müdürü Musa Gönül, “OSB demek; üretim yeri demektie. Sanayi kuruluşlarının ve fabrikaların olduğu, bütün eşyaların üretildiği alanlardır OSB’ler. Biz bunun yanında muz serası kurduk. Türkiye’deki ilklerden bir tanesi burası. Ülkede ilk kez bir organize sanayi bölgesinde tarıma yönelik girişimde bulunarak, Muz Serası hayata geçirildi” dedi.